Gyakran ismételt kérdések

Hogyan válasszam ki a karnisok méretét?

A karnisok méretének kiválasztásakor figyelembe kell vennie az ablaknyílás sajátosságát és méreteit. Legtöbb esetben az ablaknyílás szélétől számítva, oldalanként legalább 20-30 cm-el nagyobb hosszúságú karnist szükséges felszerelni. A függyönykarnis hossza azonban a legtöbb esetben a felszerelendő függönyöktől függ. Ha csak fényáteresztő függöny kerül felszerelésre elegendő kisebb túlnyúlás, ha azonban nehezebb sötétítő függöny is felkerül a függönytartóra célszerű nagyobb túlnyúlást hagyni. Számolnunk kell azzal, hogy nappal az elhúzott állapotban lévő függönynél elegendő fény jusson be a helyiségbe, ne takarja el az ablakon bejutó fényt. Figyeljünk oda, hogy a felszerelendő karnis méretét karnistartóknál határozzuk meg, mert a legtöbb karnistípusnál a függönykarikák nem húzhatóak át a tartókonzolokon. A kiválasztott karnis mérete végzáróval együtt értendő? A webáruházunkban vásárolt karnis mérete a függönytartó rúd méretére vonatkozik. A függöny karnis végzáró eleme kb. 2-15 cm-el meghosszabbíthatja a karnis rudat. A végzáró elem mérete természetesen függ a karnis típusától. A végzáró elem méreteit valamint a karnis teljes méretét meg tekintheti termék leírásainkban, valamint a karnisok paramétereinek táblázatában.

 

Rendelhetőek a karnisok más méretben is?

Karnis webáruházunkban természetesen lehetőség van a terméklistában felsorolt méreteken kívül, más méretben is vásárolni a karnisokat. A karnis ár ettől nem fog változni, mert mindig a hosszabb méretből tudjuk leszabni az egyedi méretben rendelt karnist. Azonban a legtöbb rúdkarnist és mennyezeti sínes karnist, egy egyszerű fémfűrész segítségével házilag is könnyedén méretre szabhatunk. Az esetleges vágási nyomokra a karnis végelemei rácsúsznak ezért nem fognak látszani.

 

Hogyan tudom Önöknek jelezni, ha a megrendelt terméket eltérő méretben szeretném megvásárolni

Amennyiben Ön egyedi méretű függönykarnisokat szeretne vásárolni abban az esetben a megrendelés elküldése előtt ezt tudja nekünk jelezni a MEGJEGYZÉS rovatban. Illetve telefonos egyeztetés alapján, e-mailben vagy weboldalunkon messenger alkalmazásban is.

 

Telefonon keresztül is tudok rendelni?

Természetesen igen.

 

Megrendeléstől számítva kb. mennyi a kiszállítási idő?

Raktáron lévő termékeinknél 1-3 munkanap a kézbesítési idő. Amennyiben nincs raktáron a megrendelt termék abban az esetben a szállítási idő 3-10 munkanap.

 

Ha nincs raktáron a megrendelt termék kapok értesítést?

Természetesen igen. E-mailben illetve telefonon is értesítjük Önt.

 

A szállítás napjáról kapok értesítést?

Webáruházunk státusz értesítőt küld Önnek amint rendelését át adjuk a futárszolgálatnak.

 

Hogyan tudom felszerelni a karnisokat?

A karnisok felszerelése nem bonyolult feladat. Egyedül egy hölgy azért ne fogjon bele a függönytartók felszerelésébe, de egy kis segítséggel könnyen felszerelhetőek. A nálunk vásárolt karnisokhoz hozzátartoznak a felszereléshez szükséges tiplik és csavarok. A felszerelés helyétől függően azonban más típusú tiplikre és csavarokra is szükség lehet. A gipszkartonhoz használjunk szárnyas, vagy csavaros gipszkarton tipliket.

 

Hová tudom felszerelni a karnisokat?

A karnist oldalfalra, vagy mennyezetre illetve falvégekhez szerelheti fel. Ha a plafon és az ablaknyílás között kevés a hely, és az oldalfali tartók nem férnek el, ebben az esetben mindenképpen mennyezeti függönytartót kell választani. Szintén a mennyezeti szerelésű sínes megoldást célszerű választani, ha optikailag nyújtani szeretnénk az ablakot, vagy ha karnisunkat, el szeretnénk rejteni. Az oldalfali tartó abban az esetben szükséges, ha nem lehet oldalfalra vagy mennyezetre szerelni a karnist.

 

Milyen magasságban helyezzem el a karnisom?

A karnisokat célszerű az ablaka magassága és a mennyezet magassága közötti hely felénél elhelyezni. Ha nincs, elég hely a függönykarnis elhelyezésére kérheti plafonra szerelhető tartóval is a karnis szettet. A karnisok hosszúságát oldalanként 20-30 centivel hosszabbra kell méretezni, mint az ablak szélessége a felhelyezendő függöny stílusának megfelelően. A karnisok hosszúságánál figyelembe kell venni a végzárók hosszúságát is. Ha nincs elég hely, vagy oldalfal található valamelyik oldalon lehetőség van a karnist oldalfali tartóval is választani.

 

A fém karnis „L” alakú elhelyezése lehetséges?

Természetesen igen. A fém karnis kiegészítők menüpontban található saroktoldó elem segítségével tökéletesen össze lehet toldani L alakban a fém karnisokat.

 

A sarok toldón át tudom húzni a fém függönykarikákat?

Igen. De a saroktoldó elem nem helyettesíti a függöny karnis tartókonzolt semmilyen esetben sem.

 

A fém karnis rendelhető e másfajta függöny karnis tartóval?

A meg vásárolt fém karnis szett nyitott karnis tartókonzollal kapható. Ha Ön másféle tartó konzollal szeretné karnisát, a MEGJEGYZÉS rovatban jelezheti nekünk illetve telefonon, e-mailben vagy weboldalunkon Messenger alkalmazásban is megteheti ezt.

 

Ha másik fém tartókonzolt választok az plusz költségként számolják fel?

Amennyiben a nyitott fém tartókonzol árával meg egyező karnis tartót választ, abban az esetben nem jelent Önnek plusz költséget. Amennyiben eltérő árban van, abban az esetben csak a termék felárát kell ki fizetnie.

 

6 méteres falrészt szeretnék függönnyel ellátni, hogyan tudom ezt kivitelezni?

Ebben az esetben karnis toldó elemekkel és a megfelelő mennyiségű tartókonzollal ellátva kell felszerelni a karnisát. Ennek megfelelően bármilyen hosszúságú karnis kivitelezése lehetséges.

 

Hogyan tudom felszerelni a függönyöket?

A karnis áruházunkban vásárolt karnis szettek minden esetben tartalmazzák a függönyök felszereléséhez szükséges alkatrészeket. A rúdkarnisok, legyen az műanyag, fém, vagy fa szettek tartalmazzák a függönykarikákat és a függönyhorgokat, vagy függönycsipeszeket. A karnis anyagától függően a karikák illeszkednek a karnis színeihez. A karnisrúdon a karikákkal mozgathatjuk a függönyt, a karikákra helyezett kampókra, vagy csipeszekre akaszthatjuk fel a függönyt. Ritka esetben csipeszekkel is felszerelhetjük a függönyünket,de manapság azonban ez már nagyon elavult megoldás, mivel a horog esztétikusabb, és praktikusabb is. A műanyag mennyezeti karnis sínekben csúszkás akasztókkal húzhatók el a függönyök.

 

Műanyag sínes mennyezeti sínes karnis toldásánál akadozni fog a csipeszek csúsztatása?

Mivel a műanyag mennyezeti sínes karnistoldó eleme is sínszerű, így az összetoldásánál is egyszerűen át csúsznak a függönyakasztók.

 

A mennyezeti karnisokhoz tartozék a csipesz vagy külön kel meg vásárolni?

A webáruházunkban megvásárolt termékeket minden esetben szettben kapja meg.

 

A dekor előlapot hogyan szállítják?

Abban az esetben, ha Ön a kiválasztott mennyezeti sínnel megegyező méretű mennyezeti sínes dekor előlapot választott, akkor egyszerűen rá fogatjuk a mennyezeti karnisára. Ha eltérő méretet választott abban az esetben mivel a dekor előlap hajlékony egyszerűen feltekerjük és dobozba csomagoljuk.

 

Ha 600 cm dekor előlapot szeretnék egyben vásárolni azt hogyan tehetem meg, ha nincs feltüntetve az oldalukon?

Természetesen ezt is tudjuk kivitelezni. Válassza ki azt a méretet, amelyik a legközelebb ál a kívánt mérethez. Ebben az esetben 1 db 400 cm-es és 1 db 200 cm-es dekor előlapot kell kiválasztania. Rendelése le adásakor pedig a MEGJEGYZÉS rovatban jelezze nekünk, hogy egyben szeretné megvásárolni.